6 Tips til at bruge Instagram som virksomhed

Instagram photo shoot med Eva Solo produkter i fokus

Instagram photo shoot med Eva Solo produkter i fokus

Som det andet mest populære sociale medie i Danmark*, er Instagram et medie du og din virksomhed bør overveje at fokusere på. I denne artikel har vi samlet 7 tips til at bruge Instagram som virksomhed, således at du undgår de største faldgrupper.

1. Vis dit produkt på en kreativ måde

Det første du skal tænke over når du som brand bruger Instagram er, hvordan du på en kreativ måde kan formidle dit produkt. Din profil skal ikke ligne et produkt katalog, og medmindre dit koncept er “slagtilbud” og billige priser, skal primære fokus ikke være på salg. 

Hvordan du så kan vise dit produkt på Instagram, på en kreativ måde, afhænger meget af den branche du er i. Sælger du direkte til slutforbrugeren, handler det om, at få dine produkter implementeret i situationer, som forbrugeren kan relatere til. Et godt eksempel er ovenstående billeder Honey Studio skød til Eva Solo, hvor vi implementerede deres produkter i en sommerlig picnic.

- Formidle dit budskab gennem quotes, facts, how-to’s, og små mini-videoer
- Dele kunders billeder (dette øger community feel)

2. Skab et godt førstehåndsindtryk

En af de største (og første) fejltagelser vi støder på, når vi hjælper virksomheder, er at deres Instagram feed slet ikke giver et godt førstehåndsindtryk af deres virksomhed. Som virksomhed på Instagram, skal du sidestille din profil med en fysisk butik. Grumsede billeder, et “rodet” feed, en udetaljeret profil tekst og sjældne opdateringer svarer lidt til, at have en fysisk butik med rod overalt, ingen skilte og ingen varer på hylderne. Ville du selv købe fra sådan en butik? Nok ikke… Så tænk over, hvordan du præsenterer dig selv på de sociale medier.

3. Post ofte, Post godt content

Det der med at poste en enkelt i ugen, er slet ikke nok længere. Måden Instagram er skruet sammen på, er nemlig sådan at algoritmen viser brugeren det de er mest tilbøjelige til at ville synes om. Dvs. content fra profiler de ofte interagerer med dvs. liker/kommenterer og gemmer. Poster du sjældent, vil algoritmen langsomt komme dig i glemmebogen. At poste ofte, sætter dog også krav til, at dit content skal være engagerende - ellers er der færre der interagerer med dit brand, og så får du samme problem. Så, Post ofte, Post godt content, hvis du bruger Instagram som virksomhed.

Instagram photo shoot med Eva Solo produkter naturligt implementeret i billedet

Instagram photo shoot med Eva Solo produkter naturligt implementeret i billedet

4. Brug Instagram Stories

Mange virksomheder kender ikke effekten af Instagram Stories, hvilket er synd. For det er en fantastisk mulighed for at nå ud til dit publikum. Mange Instagram brugere, kigger først på stories før de begynder at scrolle ned i deres feed. Ser de en story, de kan lide, får profilen måske også et besøg. Og så er du pludselig i toppen af deres bevidsthed. Har du over 10.000 følgere, kan du tilmed lave Swipe Up i dine stories, hvilket er en direkte vej ind til dit produkt.

5. Brug video

Alt efter hvad du sælger, kan videoer være en god måde at skabe merværdi for dine følgere (og potentielle kunder). En video kan hjælpe dine følgere med at få en bedre helhedsfornemmelse af dit produkt, samt være med til at skabe stemning. En video behøver ikke være lang, og kompliceret at lave. Men hovedreglen er, at den skal være af god kvalitet og interessant.

6. Engagér dig med dine følgere

Der er ikke noget mere umotiverende for en følger, at skrive en sød kommentar og ikke få så meget som et like tilbage. Stil spørgsmål, være imødekommende, i øjenhøjde og giv masser af kærlighed til hver en kommentar på din profil. Det er over tid med til, at skabe gode relationer. Desuden er disse interaktioner mellem dig og dine følgere være godt for algoritmen. 

Tid er penge, og et godt Instagram feed blev ikke bygget på en dag

Synes du ovenstående lyder uoverskueligt og tidskrævende, så kan det måske være en idé at hente hjælp udefra. Her i Honey Studio hjælper vi virksomheder med alt fra strategi udvikling, til styring af sociale medier. Skriv en mail på Hello@Honeystudio.dk, så vil vi gerne tage en snak om, hvad vi kan gøre for dig og din Instagram profil. 

*I følge denne undersøgelse er Instagram det trejde mest populære medie kun overgået af Facebook og Snapchat. Grundet det seneste års faldende popularitet i markedet tør vi godt antage, at Instagram har overhalet det lille gule spøgelse. 

Instagram photo shoot med Eva Solo produkter i fokus

Skal Vi hjælpe dig med at få synlighed på Instagram?

Vi glæder os til at høre fra dig på hello@honeystudio.dk